Tillbaka till vardagen!

Jag har gett mig själv semester den här helgen på så vis att jag inte känt kravet på mig att städa och göra en massa sysslor (hemma tänker jag på, håller ju på att röja ur lägenheten bland annat), ladda energi! Det har varit jätteskönt! Tog med mig det fina vädret hem så hela min vecka har varit varm och solig! :D


Idag fick jag på Deluxen sitt nya exemtäcke för första gången! :) Jag är inte van vid såna så dels var det lite teknik för egen del att trä det över halsen på pållen, och framförallt fick vi härda ett par gånger så han inte tyckte det var jobbigt när jag trädde det över huvudet. 
Men nu ska det bli lite svalare och regnigt emellanåt till veckan så jag avvaktar med att ha det på ute. Har tänkt använda det när det är som torrast och varmast för det är då han har brukat klia som mest.

Han hade lyckats välta sitt träd i hagen! :S Nog för att det var gammalt och dött, men att han skulle lyckas riva ner det bara genom att käka ur hönät som satt fast i det var otippat! Tur han inte fick det över sig!(?)




Jag tänkte utforska skogsvägen och omgivningen runt stallet för att se om där var ridbart än, brukar inte vilja rida där om det är geggigt ( = halkigt) eller för stora vattenpölar som täcker hela stigen. Hoppade upp i ridhuset så fick vi en pyttebit längs grusvägen också runt stallet.
Ett av dom nya hindren blev första titt-objektet, pållen trodde kanske att jag skulle försöka pressa honom att hoppa. Så det blev lite försök att gå hem, men det gick bra. Sen kom vi inte mycket längre för längre fram kom det en stor vattenpöl som inte gick att gå runt, då valde jag att vända istället för att försöka pressa över. Vatten är klurigt, går jag från backen så brukar han hoppa över så långt det går, men försöker jag få honom hoppa över uppsuttet också blir det nog för pressande. Väljer mina "strider"!
Liite miljöträning för dagen blev det iallafall! :)



Sen blev det lite dressyr i ridhuset. Jag ville försöka hitta lite bättre energi och samling. Klurigt det där, för å ena sidan vill jag ju väcka igång honom för att få honom börja ta i och få lättare till samlingen, å andra sidan så är det samlingen som brukar väcka honom, och att man ställer krav på att det ska hända något ofta. När det väl släpper så blir det bra, innan det har släppt så känns det lite som att jag är så PÅ hästen att det ska ge motsatt effekt, häst som står emot. Men jag får inte lura mig att sluta i det läget och ge eftergift för tidigt, nöja mig med för lite, då är det ännu svårare att komma till det läge där det släpper. Först jobba, sen vila! :)
Ju mer krävande rörelser/övningar jag vill rida, desto mer märker man om man lyckats spänna bågen tillräckligt.
För att få till galoppen t ex krävs massor med energi, har man inte den med sig sen innan krävs det massor för att ens få till en galoppansats, har vi mycket energi och bjudning så blir dom bättre och större chans att vi får till flera språng i rad. Nu är det back to basic igen och fokusera på att pumpa igång energin så tidigt som möjligt under passen för att ha pålle väl förberedd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0