Repetition

Jag jobbade Tabben för hand idag, tänkte prova repetera det Birgitta så tappert försökte lära ut! Dels det och som lite variation. :)

Min lille pålle kan ha lite koncentrationssvårigheter ibland, han verkar inte riktigt hunnit koppla än att arbete för hand är jobb = dags att koncentrera sig! Eller kanske tycker det händer för lite och letar ursäkter. Kan bli tittig, bufflig, har svårt att stå stilla, svårstyrd, rinner iväg, osv och i det läget är det lätt att bli hård och "buffla tillbaka" för att få någon respons. :P Eller att jag känner mig lite maktlös för att han är så kvick i det han gör så jag inte hinner med.
Därav att jag jobbat så lite för hand, jag brukar ha svårare för att vara lika fokuserad på vad jag vill, tydlig, konsekvent osv från marken, från ryggen tycker jag det är lättare (för att jag övat jättemycket från ryggen!). Är säkert en vanesak!



Idag började ungefär så, när jag skulle börja jobba. Men jag körde på och försökte göra det bästa av situationen, försökte vara noga med mig, belönade med morotsbit när vi hade gjort något bra. Han blev mycket bättre på att koncentrera sig just under själva jobbet. :) 
Däremellan var han inte riktigt lika lättsam, hade inte riktigt tålamod att vänta på att matte skulle hinna koordinera sig själv och tyglar/spö, eller stanna för att vi skulle byta varv. Men det var kul att kunna komma till det där jobbläget iallafall! :) 

Vi fick till trevliga skrittöppnor på långsidan i båda varv, nästan lättare än uppsuttet nu när jag väl har börjat hitta knapparna, och slutor går han in i bara jag ändrar position i princip så det var ännu enklare. 
Sen provade jag ett par travuppgångar. Vi har bara övat det någon enstaka gång och då har jag haft svårt att överhuvudtaget få honom förstå att han ska trava, har jag väl fått honom i trav så har det runnit iväg och blivit svårmanövrerat så jag gärna har avbrutit efter ett par steg. 
Men idag var det som att han hade smygövat! :D Det gick plättlätt att få igång honom i trav, och väl i trav höll han en jättetrevlig lite samlad trav som jag kunde gå bredvid i, jag kunde länga tyglarna och låta honom länga ramen och fortsätta gå bredvid, traven var fortfarande lika fin! 
Dessutom kändes det som att han kom bättre till ro när han fick trava på lite så, att han var "med" och trivdes i situationen, inget behov av att titta på allt runtomkring. 

Kul när man märker sån förändring i hästen under passets gång! :)
 


Kommentarer
Postat av: Karoline

Det låter som ett underbart pass!

Jag tycker också att det är rätt svårt att jobba från marken, men ju mer vi övar desto bättre går det :)

2012-05-31 @ 22:32:28
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: Karoline

Sv: Vi provade att galoppera lite på banan förut när jag red i barbackapadden, men då höll jag på att flyga av i avsaktningarna så det blev lite spänt.

Nu när jag har sadel så kan jag slappna av bättre och det är då roligare för oss båda :)



Jag tänkte att vi tar en galopp här och där för att få bort lite stress som lätt uppstår, hon gör en så stor sak av den.

2012-06-01 @ 10:32:50
URL: http://karolinesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0