Mental träning del 2

Det blir en kort prova på-läxa den här gången! :)


*Nästa gång du rider - försök uppmärksamma ALLT du och/eller hästen gör bra, och säg högt "JA!" (går bra att säga "BRA!" eller liknande också så länge det är ett tydligt positivt ord som går snabbt att säga). 
Då menar jag verkligen uppmärksamma ALLT bra! Litet som stort! Att leta långsökta smågrejer som är bra är helt ok! (typ - nu känns mina fötter jämna i förhållande till varandra, bra!) Det är just att man uppmärksammar det som är bra på ett tydligt vis som är poängen. Att man råkar tappa fokus från det man gör mindre bra är bara en bonus! ;) 


Syftet är som i föregående inlägg om mental träning att ställa in sig på det positiva och förstärka det! 


***************************


*Som en spinoff om ni provar det vid fler än ett tillfälle, eller känner att man börjat bli varm i kläderna för att leta positivt att förstärka och komma ihåg "JA!"-et, så kan ni lägga till detta:
(går att översätta om ni kommer på annat likvärdigt som ni upplever positivt)
Visualisera att varje gång du säger "JA!" så gnistrar och glittrar det om dig och din häst!

Känns säkert lite fånigt, båda delarna, men det är otroligt vad en inställning och tanken kan göra för "flowet" och utstrålningen! :D




En annan bra sak med övningen är att den går att använda oavsett vad man rent tekniskt sett hade tänkt öva för dagen. Genom att förstärka det positiva till den graden gör det att man blir mer inställd på "rätt" och att rida bra. Ställer man in sig på det som går dåligt är det det dåliga man omedvetet förstärker, och det är lätt att köra fast i dåliga mönster. Jag upplever också att genom ovanstående övning så vågar man prova mer därför man inte kommer med den kritiserande och kanske ifrågasättande rösten som ofta bosätter sig i skallen, den får inte samma utrymme.

När man slutar vara rädd för att göra fel och är tillräckligt motiverad till att göra rätt, så ger man sig själv mycket bättre möjligheter till att prova sig fram och känna sig fram till vad som kommer bli bra! :) 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0