Birgitta-träning 20120519


Första passet var min lille pålle jätteduktig! :) Skönt, han hade gått svårare att rakrikta ett par pass innan (tror det kan ha med strålarna att göra som blivit dåliga i geggan eller kanske träningsvärk), farsan fick nog bort det för han hittade låsning i länden och halsen som manipulerades bort.
Vi behöver fortfarande bli bättre på rakriktningen i vänstervarvet, han blir lätt förböjd i det varvet. Men det är ändå helt ok för att vara oss, vi hittar tillbaka ganska snabbt, sen kan det råka bli förböjt något eller några steg, vi hittar tillbaka igen, osv.

Fick en bra övning;
Man rider upp på meddellinjen i sluta. Byter till öppna i samma böjning, gör en volt hela vägen tillbaka till meddellinjen igen, vid voltens slut byter man böjning och rider andra varvets sluta några steg, böjer om till samma varvs öppna.

Vi red den i skritt och fick sen även prova i trav. Det var en rolig och lite klurig övning, särskilt i trav hade vi lite svårt att hänga med. Omformningen efter volten med direkt in i sluta, och att hitta rätt snabbt nog för att få plats med alla skolor är väl det klurigaste!

Vi fick visa upp galoppen också och det gick jättebra! Mycket galopp i pållen det passet! :) Det är jätteroligt att rida när han är så galopp-sugen!



Andra passet tränade vi på krumelurer i skritt och trav och skulle även prova att lägga in galopp i vändningarna från trav. Men detta pass var herrn ganska mör och det kändes länge som att det inte fanns någon galopp kvar att plocka fram i honom. Hade jag ridit själv hemma så hade jag lagt upp det annorlunda, att mer planera för att förbereda galoppen om jag ska ta det under passet, men det är ju bra för tränaren att se det också.

Vi skulle tänka "flow" i början av krumelurerna, sen lägga in lite korta steg i samband med omformning men fortfarande med tänket "flow", sen lägga till piruettvändningar vid varvbytena, även där med "flow".

Istället för galoppen så tog vi lite länga-korta traven. Där kan det också vara lite olika hur bra det blir beroende på hur mycket energi det finns i pållen, men övningen i sig triggar till energi så efter ett par försök ökade han på lite också istället för att bara länga formen lite à la avlastning.
Det var en bra grej för att väcka upp pållen så sen fick vi till några galoppanslag också! :)


Bra dag, för det var så tydligt vilken dagsstatus vi är på, och vi fick med oss bra tankar och tips på övningar utifrån det! :)

Positivt tyckte B var att överlag har han fått en stadigare form där han kan "släppa ut" halsen fint! Och galoppen såklart, det har gått framåt! :D



De andra var också roliga att titta på, som vanligt! :) Ett jättefint halvblod som verkar så arbetsvillig och har ganska lätt för sig, de utvecklas snabbt! En islänning som hade hunnit utvecklas mycket sen sist vi såg den, gamla farbrorn som gör sån utveckling trots sina 24 år och har hittat en jättefin form, och alla andra såklart!





Nu hörs vi kanske inte på ett tag, jag åker imorgon och ska vara borta till Fredag natt, utan internet.

Kommentarer
Postat av: Johanna

lycka till

2012-05-20 @ 08:50:14
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Karoline

Kul med träning!

Du måste berätta allt om din vecka sedan :)

2012-05-20 @ 23:39:24
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: Linda

Kom hem så jag har något att läsa igen :D

2012-05-25 @ 10:58:16
URL: http://xmyheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0