Hästig dag

Idag var det dags för årets första uteritt! (har ju ridit på ovalbanan/pulsat snö och sådär men inte ut på vägarna) Vi fick sällskap av en av "stallets" medryttare på en ponny, alltid bra med sällskap för att få arslet ur vagn! :)

Herr T bokstavligen laddade upp i förväg. Precis på vägen utanför stallet (tänkte hoppa upp utanför ridhuset och vi var bara ett par meter därifrån) så fick han för sig att nalla av hö som låg utanför en hage, fast han råkade röra en eltråd som låg på backen och fick en stöt! :P
Tur att jag hade peppat som sjutton att vara positiv och ta det coolt i förväg, en mindre bra dag hade jag nog struntat i det med en sån start, pålle for omkring så det var svårt att ens hinna hoppa upp. Sen var det fullt ös i pålle! ;)

Jag satt och fokuserade på att vara positiv, ta det coolt, provade ibland att placera hästen lite och inverka till att försöka omvandla energin, och försökte komma ihåg att ge eftergifter med jämna mellanrum trots att han var på gasen. Så faktiskt är jag supernöjd eftersom jag tyckte att jag själv skötte mig riktigt bra! :D
Provade t o m att ta någon galoppansats iom att han hade såpass nära till det ändå (han tog ett par egna galoppansatser också..).  


Vi använde nygammalt bett idag, ett jag köpte begagnat (tack Christina!) och jag har även använt ett likadant på honom förr. Nu vet jag inte om det var bettet det satt i, men det kändes som att han svarade lite bättre än vanligt. Kan vara placebo i mig eller pålle just för att det var ett annat bett, egentligen tycker jag ju det verkar skilja väldigt lite mot det jag brukar använda! :P Huvudsaken han fortsätter svara bra! 




Såhär många nät har han i hagen! Hade tömt dom så han skulle ha lite att tugga på medans jag fyllde näten.




Så fin man kan se ut efter ridtur i fällningstider! :P Han blev såklart lite uppsnyggad innan andra ridturen.




Sen blev det lite sysslor, pyssel med mera. Kom på att jag nog ville ta ett dressyrpass också, det var egentligen tänkt att vara en dressyrdag idag. Men pålle hade precis fått gå ut i hagen igen och fått hönäten påfyllda, så jag fick vänta någon timme till innan han behagade komma in igen. Gjorde ju inte så mycket, då kunde jag passa på att pyssla lite mer, fika för ny energi, babbla med stallkompisarna. Men det var tur att han kom in sen så jag inte slösade väntetiden i onödan! 

Blev alltså ett kort dressyrpass i ridhuset också. Han kändes lite mör, men faktiskt lättare att samla än övriga pass på sistone. Tyckte pålle skötte sig jättebra, även om han hade lite dold energi och lite åsikter som kom fram någon gång emellanåt, kastade sig åt sidan i protest någon gång för att jag kanske hade belastat honom lite väl mycket, tog något bock-aktigt anslag och sådär. Kul kontrast för däremellan var han faktiskt lugn och fin. Som att det inte var så mycket stress/osäkerhet utan mer åsikter. 
Provade lite korta-länga skritten, övergångar skritt trav, sen byggde vi på med "trappan"-aktigt alltså växla ofta mellan ganska fri skritt - samlad skritt - trav - anslag. 

Sista anslaget blev riktigt trevligt kändes det som! :) Och jag tror han fick till en bra ansats i vänster. 




Summan av dagen är att jag är jättenöjd både med mig själv och pålle, men båda är nog ganska möra nu! Båda fick det lite spännande så att säga, och fick jobba!  

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det låter som en bra dag...men första uteritten i år, är han svår att rida ut på?

2012-03-15 @ 21:24:36
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Karoline

Vilken mysig dag!



Sv: Jag har också ett sånt bett, men Odessa gillar också stången bättre. Tycker att hon blir förvirrad av det tredelade, eller så hänger det på mig :)

Tänderna är verkligen viktiga att kolla upp, förstår mig inte på folk som skiter i det.



Min fundering just nu är om veterinären som kollar/raspar hennes tänder räcker, eller om man måste åka till en specialist?!

Hur gör du?

2012-03-15 @ 21:50:37
URL: http://karolinesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0