Senaste nytt

Jag har hunnit med en del sen sist. Oj vilken omställning från att mest sitta på arslet mest hela dagarna (förutom någon-några timmar per dag i stallet eller som nu på sistone flyttstädningen) jämfört med att pyssla med stalljobb mest hela dagarna! :S
Har ju inte direkt jobbat HÅRT eller stressigt, men fötterna är inte vana vid att vara ute och springa i stallskor hela dagarna och allt tillsammans har genererat träningsvärk mest överallt! ;) Men nu borde det värsta gå över snart tycker jag, att man blir starkare istället!

Har varit häst-, hund- och kattvakt i 2½ dagar när Birgitta var borta, har målat lite på lösdriften, mockat ur hagar, fått motionera en fin ardenner-herre vid namn Bellman två gånger - en gång på ridbanan och en gång uteritt hittills (jättemysig pålle, han tar det lugnt! ;) som en soffa att sitta på!), och igår så blev det lektion för Birgitta med Tabac. 

Hade hunnit rida två pass i hagen innan det också, kändes som en bra början eftersom där är staket, men han skötte sig riktigt bra på ridbanan också, hittade koncentrationen snabbt. Själv hade jag nog trott att han skulle försöka knata iväg från banan någon gång eller bli spänd/okoncentrerad av att vara på uteridbana. Så jag blev glatt överraskad! :) 
Övade lite krumelurer i skritt och trav, lite övergångar skritt-trav, och lite galopp. Han kunde hålla en lite mer samlad uppåt-galopp lite längre bit än vanligt, klarade en halv volt eller så någon gång. Vänster var klurig, kanske fick till någon enstaka fattning i rätt galopp bara. Annars kändes han faktiskt inte särskilt ojämn eller stel att rida, vilket man väl annars hade förväntat sig när han kändes lite så redan innan vi åkte och sen fick resa så långt.


Nu blir det att vara hästvakt igen tre dagar från imorgon mitt på dagen. Måla mer lösdrift, kolla vatten till hästarna och lite annat smått och gott!


Hoppas ni har en trevlig sommar! :)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter som att du har det gott!

2012-07-09 @ 21:22:32
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0