Glad för snön!

Med tanke på den nalkande våren om man ska tolka vädret på sistone så passar jag på att uppskatta snön så länge den ligger kvar!
Särskilt på småvägarna och i hagen, så länge man slipper använda broddade boots eller halkskydda hagen är jag mycket tacksam! Just nu är det en liten fläck precis utanför ridhuset som ligger dåligt till, men så länge det bara är den får man som sagt vara glad. :P


Idag var det superfint väder bortsett från lite blåst, soligt och fint! Passade på att ta en snabbtur på ovalbanan.
Den är ganska tung nu, väldigt upptrampat men inte så det blir lättsammare utan snarare mer ojämnt. Jag har inga större planer på att styrketräna eller träna kondisen utan att komma ut på lite annat underlag och i friska luften. Då tränar jag hellre "för lite" än riskera att pålle får träningsvärk i onödan.
Nu tänkte jag att jag skulle känna efter lite extra noga när pålle börjar bli trött så det blir lagom mycket. Redan efter 2½-3 varv runt banan kände jag att jag började luta mer åt ena hållet och att det oftare "vickade till" i bakkärran. Tolkade det som att musklerna börjar bli möra och att han inte orkar ta i med hela kroppen längre. Då tog vi bara ett varv till för att hinna rida i andra varvet också och gick hem sen.

Just idag iallafall stämde teorin att han lättare blir het/tittig när han blir trött, för han var jättecool. Hela tiden, i alla moment! :) Förra gången var han ju egentligen lättsam, men efter ca 5 varv började han yra upp sig över en häst som kom travandes ganska fort bakom, red 6 varv då och när vi skulle gå hem tyckte han att han behövde springa. Så även då KAN det ha varit för att han började bli trött, gången innan det reagerade han inte på samma sätt på dom andra pållarna som sprang och då var det lättsammare underlag.
Hehe, lite överanalyserande kanske! Men bra att komma ihåg tycker jag så man kan jämföra i framtiden! :)


Vi gjorde ett försök idag att ge oss ut i riktiga djupsnön, när jag skulle byta varv. Deluxen lyfte framfötterna så högt att det skramlade till i tyglarna/ kedjan! :S Säkert jättebra träning med kortare intervaller, men jag vågar bannemej inte mer utifall att han skulle fastna i tyglarna!   


Kommentarer
Postat av: Karoline

Jag tyckte också att det var skönt när snön låg kvar på marken, här hemma är det väldigt halt nu.



Häftigt att han tog i så med frambenen, tänk om du hade haft det på film :)

2012-02-29 @ 18:10:27
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: Karoline

Sv: Ja, men man ser det hos vanliga ryttare med. Folk sitter gärna bakåtlutade, precis som att de försöker bromsa hästarna på det sättet.

2012-03-01 @ 15:23:05
URL: http://karolinesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0