Besök hos doktorn

Idag åkte vi med herrn till kliniken för koll!
Tyvärr(?) hade min magkänsla rätt angående luftvägarna, T har hostat vad vi märkt kanske i snitt en gång varannan månad, vilket ju lika gärna skulle kunna vara en slump (6-7 gånger på ett år eller så utspritt över året är ju inte ofta), men jag var lite orolig att det skulle bero på dammkänslighet. Vilket visade sig stämma, han hade slem i luftvägarna och därmed en inflammation, vilket kan bero på dammallergi.

Vet ville inte behandla annat än med slemlösande pga åldern och att det i dagsläget iallafall är såpass lindrigt. Hördes inget i lungorna och man märker det ju inte på honom mer än vid de mycket få tillfällen han hostat. Däremot måste jag såklart fundera över vad som går att förbättra i stallmiljön för att få bukt med det eller åtminstone lindra. Får ta en diskussion med stallägaren och höra vad som går att kompromissa fram! (Fördelen är ju att det är bättre att ha en vet.undersökning som bevisar det och inte bara min oro som petig hästägare, om man vill få något gjort!)


Roligare besked däremot var att han hade väldigt fina tänder. Han filade till några kanter och tog bort lite tandsten men själva bettet och munnen i övrigt var vet. väldigt nöjd med! :) Inga foderinpackningar, överbett, tecken på att han biter tag i bettet, sår i kinderna eller liknande! :)

Herr Delux skötte sig jättebra tycker jag! Lite klurigt att lasta på hemvägen, men vi var ju trots allt på en travbana där han brukat starta tidigare och blev väl lite till sig av hästarna som sprang, med linorna bakom gick han på direkt. För övrigt så gick det bra att spola i munnen trots att han är skraj för vattnet, gick bra att raspa och även dra in slangen i näsan för att kolla luftvägarna. (Lite fusk såklart med först lätt sedering och sen brems... Men är dom riktigt till sig räcker knappast det. Jag skulle INTE vilja ha in en slang i näsan frivilligt! )

Imorse såg det mörkt ut om vi skulle komma iväg överhuvudtaget, var inte skottat vid transporten och hade blivit sån isig snökant mot där det var plogat så det gick inte att skotta. I sista minuten hade farsan lyckats bogsera loss transporten över kanten och vi hann iväg precis i tid! :) Snyggt jobbat farsan! 




Det känns ganska bra ändå. Nu VET jag och kan då stå på mig mer för att få till förändring. Förhoppningsvis i ganska god tid innan det brutit ut "på riktigt".
 

Kommentarer
Postat av: Karoline

Nej vad jobbigt, men ändå skönt att veta vad det är och kunna göra något åt det. Iaf förbättra något i stallet.

Hoppas att stallägaren hjälper dig.



Kramar!

2012-02-07 @ 15:28:14
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: Johanna

Trist med hostan men skönt med diagnos så man får bekräftelse på att man inte bara är en nojjig matte!

2012-02-07 @ 20:02:14
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Linda

Ge dig inte förän dpm bygger uteboxar åt er ;)

2012-02-08 @ 21:32:01
URL: http://xmyheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0