Bygget klart!

Farsan var jättesnäll och hjälpte mig bygga en hölåda till mina slowfeeding-nät! Mina egna taffliga försök var rätt meningslösa, utan kunskap och verktyg kommer man inte långt märkte jag! ;) Men då kanske jag kan själv till nästa gång!
 
Den blev tokbra tycker jag, tung och stadig nog för att vara svår att välta eller ha sönder, och lätt att knyta fast nät i! :)
 
 
Nu har alltså pålle fått flytta in i egen hage för att kunna ha begränsad fri tillgång på hösilage och vara ute så mycket som möjligt! Hagen är egentligen väldigt stor för en häst (sommarhage egentligen) å andra sidan är det nog inte så kul att gå där det inte är plogat, så jag hoppas pålle håller sig på sin plogade gång. Staketet är nästan översnöat, blir ju så på vintern.
 
När jag precis hade släppt ut Deluxen började jag fundera på om det var en dum idé (det vet man iofs inte förrän med facit i hand) för han gick och tittade efter en ponny som reds i närheten och brydde sig inte ens om sitt käk. Någon halvtimme senare när jag tittade till honom såg han så nöjd ut pillandes med sina hönät! :)
Kanske är en bra kombination att ha hö att greja med hela tiden men bli lite distraherad då och då av action vid ridhuset när folk ska dit och träna! ;) (hagen är ganska nära ridhuset = en bonus också om det blir halkigt, tänkte att i värsta fall kan jag då gå direkt från hagen till ridhuset och sadla där, bara sanda den korta biten mellan hagen och ridhusporten!)
Har även skaffat en pulka för att lätt kunna transportera hönät + vatten. Med nedförsbacke från stallet till hagen blev det toklätt med logistiken! :D
 
Hittills verkar det alltså lovande, hoppas det ska funka bra i praktiken! :)

Kommentarer
Postat av: Ewa

Hej! Vilken smart låda! Har den funkat som du ville?? Mvh Ewa

Svar: Japp, den fungerar kanon! :) Har iofs inte så stora behov annat än att ha något att knyta fast hönäten i.
Irre

2013-01-30 @ 15:04:31
URL: http://www.naturligdressyr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0