Nu är den här! :)

Äntligen har den kommit! Min nya sadel! :D
Nästan samma som min gamla men 2" mindre i sitsen och lite annorlunda bossor bland annat.
En Chezz Iberico II. Det var mindre sits jag var ute efter, känns som att jag behöver mer stöd.


Man kan se på schabraket vilken längdskillnad det är jämfört med gamla sadeln. Schabraket är precis långt nog för den gamla.


Det var lite synd att den inte kom ett par dagar tidigare. (Jag klagar inte på leveranstiden, 8 dagar efter betalning, från Tyskland är snabb leverans. Borde snarare ha beställt lite tidigare...) För då hade jag hunnit testa den lite mer innan träningarna.
Jag tyckte den kändes riktigt bra att sitta i, hjälp till en bra sits. MEN av någon anledning har Tabben enormt lätt att flytta den i sidled. Det jag har svårast att förstå är hur sjutton jag har lyckats komma runt det i gamla sadeln, vad som är skillnaden?! För hästen lär ju inte gå snedare med denna sadel, snarare går han nog alltid lika snett, men det är lättare för mig att flytta tillbaka honom om inte hela jag blir helt sned av att sadeln åker i sidled. :P

Nästa gång ska jag nog prova spänna gjorden lite lösare så den iallafall blir lättare att trampa tillbaka. Men som sagt, synd att jag inte hinner prova den några gånger till för att kunna avgöra om den funkar på träningen eller inte. I övrigt känns den bättre att rida i, som att jag hamnar i ett bättre läge i sadeln, och den fyller ju funktionen att man slipper halka bak i sadeln, plus att Tabbens rygg verkar gilla den ännu snäppet bättre än den gamla.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Kul med ny sadel.

2011-07-10 @ 09:10:46
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Frida

Jag har också en Chezz, fast en Chezz Iberico, dvs modellen innan II. Vad bra att de har en kortare sadel, för min känns väldigt lång.



Vad är det för speciella bossor du har på din? Kan du lägga upp fler bilder på hur sadeln ser ut underifrån? :) Eller maila sådana kanske? :-)



Hälsningar

Frida

2011-08-19 @ 21:38:53
URL: http://www.kentaur.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0