På rätt spår igen?

Idag har vinter-pessimismen släppt för stunden iallafall, herregud vad pållen var duktig idag! :-D

Och jag, tycker jag nog jag får skryta med! Rotade fram mitt gamla mantra för att hålla mig cool och positiv, kvar i nuet liksom, fast det var knappt så det behövdes för det var inga störningsmoment idag.
Dock kan det ju sitta kvar i huvudet på mig, typ - undvika ena långsidan för att det var där det rasade från taket, undvika väggarna t o m om det knäpper en del i plåten och man försöker helt undvika störningsmoment, och till slut har jag grottat ner mig alldeles och får inget gjort för att jag försöker anpassa mig till något som till slut bara består av mina egna griller i huvet! :-P

Hursomhelst så var det en riktigt bra dag och framtiden ser ljusare ut! :-)
Tabben var jätteduktig och totalt "med", jag själv skärpte till mig och såg till att anpassa kraven och såg till att höja min egen ribba till en lagomt hög nivå. Inte nöja mig med lite utan försöka få det riktigt bra i så många av stegen som möjligt, vara noggrann med sitsen osv.
Kändes som att jag större delen av passet hade pållen väl på sätet, att jag kunde göra dom flesta korrigeringarna utifrån sätet.
I vänstervarvet fokuserade jag på att känna att jag "vrider om" bakkärran på Tabben så vänsterbak hamnar i rätt läge, att bakdelen hamnar rätt i förhållande till framdelen, med utgångsläge från höfterna. Med hjälp av att vrida till mig själv och ta hjälp av innerskänkeln.
I högervarvet tänkte jag att jag ska få hästen mer för ytter sittben och på så vis vrida om höfterna och få bakdelen rätt. Och allmänt att jag ser till att verkligen sitta på vänster sida också, jämn fördelning, för att kunna inverka rätt på volter och i slutor av olika slag, eller egentligen alltid när han ska vara böjd. 
För mig funkar det rätt bra som knep att hela tiden tänka att jag förbereder för att vända in i en diagonalsluta eller piruett, och sikta in mig på mitt mål -visualisera en motståndare på marken, för då känner jag vad som inte är på plats för att kunna utföra det. 

Vi övade diagonalslutor med piruettvändning emellan igen, varvat med både kvartspiruetter och hela vändningar, öppna - volt - sluta i trav, allmänt bara böja - vända in på volt för att försöka att allmänt förbättra böjning/avslappning (med ovanstående tänk). Vända halv volt in - förvänd sluta på medellinjen - växla böjning till öppna i andra varvet sista stegen innan väggen (sen skulle vi egentligen fortsätta ut i öppna men det blev lite kort om steg och snäv vändning). 
Pållen ville gärna trava när vi hade ridit ett tag fast han var ändå "med", cool och arbetsvillig, så ibland tänkte jag ok, nu gör vi en samlad övergång till skritt/skolskritt, eller så fortsätte jag bara den övning jag hade tänkt i trav istället. Det tyckte pållen blev jättejobbigt när vi kom till vändningen med förvänd sluta på meddellinjen och växling till öppna! Men vi fick till den helt i trav en gång! Haha :-D 


Han var verkligen jätterolig att rida idag! :-)

 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Hon borde inte vara grinig pga täcke som klämmer eftersom igår var 3:e gången hon fick ha täcke på sig sedan jag köpte henne :P Ja ev. vattenbrist då, men dom får vatten på morgonen och sen en gång under dagen när dom är i hagen, fast det blir ju fort kallt förstås när det är kallt ute.

2010-11-18 @ 07:09:17
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ja det är tungt att ha antingen kvälls eller morgonjour varje dag, iallafall när man inte har stallet på gården eller liknande...

2010-11-23 @ 21:26:58
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0