Hemma igen!

Dags att försöka tillämpa det vi lärt oss! ;-)
Det var ju mer att förstå innebörden av det vi ska ha kunnat hela tiden snarare än att vi lärt oss nya övningar eller metoder. Så jag hade "a-ha-upplevelserna" i bakhuvudet men tänkte inte så mycket mer på det.

Istället så hade jag själv klurat på en grej som jag ville utveckla.
Jag tycker det är svårt att få pålle rakriktad (eller böjd snarare, det är ju i böjningen det märks) och svårt att riktigt komma åt de delar som släpar. Funkar inte att korrigera hit och dit för det blir mer som nödlösningar som inte hjälper så mycket i längden. Så jag tänkte att det måste ju finnas något sätt att komma åt bättre - komma åt grundproblemet mer så att säga. Gick och experimenterade lite med att justera axlar/höfter samtidigt som jag visualiserade hur man ska sitta i olika rörelser.
Kom att tänka på en sak som jag varit inne på tidigare, för säkert nästan 1½-2 år sen vid det här laget, som jag då fick rekommenderat att rätta till i sitsen. Jag skulle rotera bak högeraxeln för att på så vis inverka jämnare.

En liten grej kan tyckas men det är ju inte en liten grej om man suttit och vant sig vid något helt annat! :-)
Iaf så tänkte jag att det nog är lättare om jag samtidigt tänker att jag inte ska använda högerhanden alls utan får klara mig på min enhandsfattning i vänsterhanden (brukar vara där och pilla i tygeln då och då i högersidan, har inbillat mig att jag blir mer jämn om jag inte utesluter högerhanden helt). Övade in själva känslan/rörelsen från marken först några gånger.


Nu är det en massa pusslande kvar för att få en bra helhet i inverkan i det läget men det märktes ordentligt på hästen hur jag plötsligt kom åt högersidan mycket mer! :-)
Haha på gott och ont - gott i längden men pålle tyckte det blev jättehöga krav och jättejobbigt, vare sig jag bad om något enkelt som en stor volt eller om något jobbigare som en diagonalsluta eller piruett. I högevarvet ville han böja sig ordentligt utåt som för att komma undan (men det kan också vara så att jag inverkat fel någon annanstans som också får pusslas till efterhand - just nu försökte jag hålla fokus på så få saker som möjligt). I vänstervarvet fick vi plötsligt en helt annan situation i diagonalslutor/piruett. Han ville förböja sig ordentligt för att avlasta men bara jag var där med små förhållningar och påminde om att räta ut (gällde att vara snabb och precis!) så *poff* fick vi till några steg diagonalsluta med mycket bättre tvärning än vi normalt sett brukar få till.

Dessutom fick jag uppleva en del av den där energin som B pratade om under uppvisningen. När vi hade ridit något krävande och han fick en släng av att katapulta iväg framåt så lät jag honom använda den energin framåt, men mer kontrollerat och alltså fortfarande bärigt. Fokuserade mest på att sitta kvar själv och avlasta lite, omvandla lite uppåt. Då var han otroligt rolig att sitta på! :-D
Man började ana passage och ökad trav i honom.

Jätteroligt ridpass! :-)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ja det är otroligt vad små små förändringar i vår kropp kan påverka hela hästen!!! Låter som ett lyckat ridpass!!!

2010-05-17 @ 10:26:04
Postat av: Johanna

Hahaha man kan tro att du känner mig ;) " hoppa inte på första bästa krake nu " hehehe...jag ska verligen försöka vara objektiv!!! :D

2010-05-17 @ 22:00:34
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0