Träning för Birgitta 20100720

Vi kom iväg ändå! :-D

Tabben skötte sig riktigt bra tycker jag, särskilt eftersom matte var lite ringrostig. Vi hade ju inte hunnit träna så mycket senaste veckorna och det verkar som att jag tappade mer än hästen! :-P

Fint väder fick vi och en av hödpunkterna är att återse alla träningskompisar! :-)
Dessutom var det ett företag som heter Fortis et liber (www.fortisetliber.se) som var där och visade smakprov på deras sortiment med grymt vacker och originell utrustning! Fattig som jag är kunde jag ändå inte låta bli att köpa ett schabrak. (Bild kommer senare.)


Första passet visade vi mest upp lite vad vi har tränat på. Alla möjliga skolor, lite skolskritt-trav. Och så fick vi i uppgift att träna på omformning. Alltså att byta böjning i samband med varvbyte. B tyckte i första hand att vi skulle öva på att släppa efter på yttertygeln och sitta om, styra med vikten vid behov. I andrahand (när det är lite samling inblandat) på att korta innertygeln i varvbytet. 

Andra passet spann vi vidare på omformning genom att rida varvbyte med s-båge. Alltså vända in i en båge från mitten av långsidan, vid mitten rakställa och forma om, ny båge åt andra hållet och sen ut på spåret. Vi fick göra ett par stegs sluta - ett par stegs öppna på långsidan före och efter bågarna.
Andra passet var han förvånansvärt duktig på skolorna. Normalt sett har vi svårt för en-två skolor och lättare för andra, nu var det ganska jämnt. Skrittpiruetter och diagonalslutorna var det däremot svårare med, särskilt piruetterna. Innan vilan var vi ganska duktiga på det ett tag så det märks att det är en färskvara än så länge.

Vi övade mycket samling i skritten. Dels behövdes det för att pumpa igång nog med energi i sommarvärmen, när vi skulle trava. Det blir mycket bättre trav efter att ha tränat samlad skritt/skolskritt och ett par övergångar till trav från skolskritt.
Men det var lite dåligt med energi just den här dagen så det tog sin lilla tid att komma till skolskritt och var toksvårt att få igång trav direkt ur skolskritten, det var först när han väckts igång genom att få trava lite.
Sen testade vi galoppanslag. Först kom vi av oss litegrann, tabben förstod nog inte vad jag ville. Men när vi fick öva som vi gjort hemma började han tänka mer rätt. Oftast blir det bäst på 3:e-5:e försöket, normalt sett är han närmast i höger varv att ta galopp men denna gång var det faktiskt närmast i vänster (tack vare att vi tog vänstervarvet sist).
B tyckte att vi kan börja träna 8 steg skolskritt - 4 steg samlad skritt - 8 steg skolskritt osv, för att han börjar vara stark nog. Så småningom 16steg skolskritt när han känns stark nog. Märks att vi har övat en del på det hemma! :-)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0