Perfekt mantra

"Det blir inte värre än såhär!"

Mitt perfekta mantra! :-)
Hade nästan glömt bort det sen förra stress-perioden men återfann det igår kväll, funkade lika bra den här gången!

Igår kväll så var det träning i ridhuset. Dock bara dressyr, så en stallkompis var bussig och lät mig motionera Tabben samtidigt som hon red. Hehe lyckades tajma in samtidigt som de andra höll på att dra därifrån med sina ponnyer och skulle lasta och greja. Som jag kanske påpekat tidigare så låter ljuden högre inne i ridhuset för att dom förstoras upp av plåten. Porten var öppen dessutom. Att porten var öppen är egentligen inte så stor grej i sig, är det ett "lugnt" pass har vi tränat en del fastän den varit öppen just för att härda. Men ju fler störningsmoment desto högre stressnivå brukar det bli om det inte är en lugn dag! ;-)

Tack vare mantrat "det blir inte värre än så här!" upprepat för mig själv varje gång jag börjat oroa mig så var det som att hästen också tog till sig dom orden och coolade ner. Att jag plötsligt blev den där tryggheten han behöver, endast på grund av några ord i min hjärna! :-)
Haha, ganska sjukt egentligen! Det är knappast vilka ord eller bilder som helst som fungerar, har testat en del vid det här laget.

Vi körde inte något avancerat pass, jag var så glad bara över känslan när man inte sitter och oroar sig för om hästen hoppar till eller spänner sig. Jag hade ju redan bestämt mig för att inget skulle hända! ;-)
Körde lite enligt "Din inre ryttare" (OCH min tränares ord när jag tänker efter... Mycket som stämde in på henne i den boken!) och tog det inte som hela världen om det blev fel. Kände in känslan bara och provade igen så gick det alltid bättre till nästa gång. Vi testade lite flytta inåt/utåt på volten utan större krav, pålle blev aningens nervös och började trava så då travjobbade vi lite med samma övning (och många varvbyten med fokus på omböjningen emellan) och ett par skrittpiruetter. Det som mest tyder på att han var cool i den historien är att vi kunde skrittjobba efter travjobbet! :-D För honom är det ett tydligt tecken!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0