Bilder

"Gamla" sadeln som nu ska säljas:
Chezz Iberico, svart i syntetmocka. One-size motsvarande ca 17,5" säte och passande de flesta hästar i bomvidd. Bomlös sadel i spansk modell med en fastare upphöjning framtill vid manken för att hålla sadeln borta från manken. Min häst har ganska hög manke och ca x-vid i bomvidd och det har funkat bra, fast jag misstänker att det finns kombinationer av hög manke och bomvidd där det riskerar att trycka på manken om sadeln kommer för långt ner.
Finns löstagbara knästöd att få med, dock inte de som följde med sadeln. Mycket bekväm sadel! Kommunikationen mellan häst-ryttare är väldigt tydlig, hästen känner av väldigt små signaler. Vilket såklart både är positivt och negativt! För mig som haft svårt att hitta en bra tyngdpunkt i tidigare sadeln var den här oerhört mycket lättare att hitta en bra lodrät tyngdpunkt i. Hästen verkar gilla den också! (Utom när jag spänner gjorden! ;-) )
Smart lösning av sadelgjordsstropparna, den bakre går snett framåt med löpande v-fäste upptill för att bättre hålla sadeln på plats utan att åka bak. Panelerna under sadeln är löstagbara med kardborre och går att ändra i vidd för att passa bra till manke och rygg.
Den är använd ca 2 månader och i bra skick.
Har tänkt mig 3000:- för den + frakt. Vill man köpa med ett par svarta webbers (i bra skick) och en svart lädergjord med resår i båda ändar (60cm, välvårdad välanvänd men bra skick utom att en av remmarna som ska vara "delad" inte är delad längre pga att sömmen i mitten är borta) så vill jag ha 3250:- plus frakt.



Med blixt för att detaljerna ska synas bättre i stallmörkret! Inte rengjord på bilderna, men det mesta som ser lite konstigt ut är mockan som lagt sig åt olika håll = optiskt. I verkligheten är den såklart inte grå utan svart.




Under kåpan. Kardborren till vänster är för att fästa knästöd i. Stiglädret syns också på bilden, den främre och bakre remmen hör till sadeln.

Jag lägger ut ett par ridbilder också, men det är mest för att jag vill visa upp dom snarare än att det har så mycket med sadeln att göra! ;-)



Som lite pepp till mig själv eftersom diagonalslutorna är något vi (jag) har ganska svårt för! ;-) *host* eller vad vi nu gjorde på bilderna...

Kommentarer
Postat av: Emelie

Hej! Jag undrar om du har fått sålt sadeln, du får gärna maila mig på [email protected]

2010-05-07 @ 15:22:34
Postat av: Zab

Hej! Hur är Chezz egentligen att rida i? Jag har en star trek espaniola som dock börjar bli lite gammal (+ att den är brun vilket jag inte gillar :P) och funderar på att prova en Chezz. Hur stabil är den på hästen? Glider sidled eller så? Är den ''kudd lik'' att sitta i, eller mer hård som en riktig sadel? Stöd? Hur böjbar är den, kan man typ vika den eller så? Vill inte ha en soffkudde bomlös men gärna något liknande espaniolan. :) Svara gärna via mail [email protected] Frågar eftersom du provat.

Roligt att läsa din blogg!

2010-05-20 @ 00:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0