Två hostisar

Ikväll kände jag mig lite piggare (fortfarande förkyld men inte lika matt och ont i lederna) så jag beslutade att det var rid-dags igen. Btw så blev det inga rymlingar vid intaget idag! ;-)
Det lutar åt att Tabben har en lindrig förkylning eftersom ett par andra i stallet har/har haft det och eftersom allmäntillståndet inte verkar påverkat så kändes det som en bra idé att låta Tabben få hosta ut det dåliga, alltså få motion. Han hostade bara i slutet av passet efter att vi hade travat en del (3 hostningar?) lite lustigt med timingen att vi båda hostade under samma ridpass! :-P Såå ofta är vi inte förkylda.
Jag försökte betona det bra under passet - dels för min egen skull, att liksom berömma sig själv och peka ut det positiva, och dels för pållens skull - berömma så snart han gör något bra. Vi övade lite skolor, både förvända och vanliga, jag testade att växla mellan öppna åt höger och sen ställa om till förvänd sluta till vänster, växla slutor på medellinjen (blev dock bara en växling, ville få kvalitén däremellan bra) och så övade vi lite övergångar. Rättare sagt - Tabben tyckte att vi skulle trava och då tänkte jag; "okej, då travar vi till C, sen saktar vi av!" och han var faktiskt riktigt duktig på avsaktningarna, vi fick dom vid den bestämda bokstaven! :-) Sen att han kunde börja trava igen tre steg senare var en annan femma.
Sen tänkte jag att jag skulle testa få till lite galopp enligt J-C Racinet´s metod eftersom han börjar bli stabil och styrbar i trav på volt nu. Dock utan spö och utan smackning eftersom jag inte ville att det skulle uppfattas framåtdrivande = lite för vagt för att han skulle fatta vad jag ville tror jag. Det blev istället "Nu!" vid rätt timing i varje steg mentalt för min egen del. Positivt var att han inte stressade upp sig, behöll styrbarheten och hyfsad avslappning (inte dubbelvikt stjärnkikare som det blir om han blir stressad), sen blev det ju som sagt ingen galopp och jag gav mig för dagen istället för att "ta igenom" det. Att kunna tänka galopp utan att någon av oss yrsar upp sig är ett framsteg i sig! ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0