Lite slött

Idag var jag nog inte riktigt på hugget. Orkade inte "ta tag" i något utan det blev ridning på det vanliga gamla viset. Iofs höll jag på länge med uppsittningen för att försöka få lugn och stillastående (vilket som vanligt var lättare sagt än gjort) och när det var dags att sätta igång experimenterade jag med att räkna antalet steg och kunna stanna direkt efter t ex 5 steg. Men det är lite både och med såna övningar. Å ena sidan brukar han bli ännu mer beslutsam att det inte är bra att stå stilla/ta det lugnt, å andra sidan är det bra för lydnaden rent allmänt.
Han känns fortfarande lite låst i högerbogen och inte så lättmanövrerad som jag skulle vilja ha honom. Även så hade han kvar lite "spring-tänk" från sist när jag skulle försöka fatta galopp. Så det blev inte riktigt harmoniskt. Men var trevligt ändå. Jag försökte mig inte på något avancerat direkt, försökte samla skritten och traven några steg åt gången och allmänt experimentera lite med balans/styrning. Stundvis kändes det väldigt stabilt och trevligt, som att jag kunde hålla koll på min egen kropp och hade bra stabilitet både i mig och hästen. Han kändes ganska avslappnad i överlinjen och "fri" vilket är en trevlig känsla.
Inget höjdarpass, snarare som ett mellanpass där jag försöker vänta ut att hästen blir mjuk och jämn i kroppen igen och kör på det vi redan kan och brukar göra men tänja lite på gränserna.
När jag hoppat av och skulle låta Tabben skritta av sig drog jag fram några bommar som jag tänkt att han skulle skritta över. Han var lös och först lite svårövertalad (eller omotiverad) men när han väl hade fått godis en gång för att gå över så gick han över ett par gånger själv utan att jag bett om det t o m! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0