Klicker-lek

Tabbe och hans nya stallkompis hade kommit bra överens enligt stallägaren som hållit koll under dagen! YAY!! :-) Mycket roligare för Tabben med sällskap.
Idag skulle jag inte rida i ridhuset var det sagt. Visst, hade kunnat gjort något annat i ridhuset men jag var inte riktigt på humör, det kändes som dålig tajming när det var en där som skulle rida samtidigt, och så hade det ändå inte blivit vila/variation av underlaget. Gå ut i skogen kändes inte som något alternativ eftersom det var mörkt, jag är fortfarande lite förkyld, det är ev. älgjakt och så regnade det! :-P Känns konstigt egentligen att jag ursäktar att jag inte motionerade hästen för en gångs skull, men det känns väldigt konstigt att vara ute i stallet utan att motionera hästen. Blir så lite att göra när jag bara mockar och fixar käk, dessutom för lite socialt med hästen tycker jag.
För att spendera lite mer tid i stallet klickertränade vi litegrann från boxen. Med bollen jag försöker lära honom "leka" med. Än så länge är det lite lurigt med avvägningen - han är egentligen inget godisfreak utan sån som kan få en godis och sen nöja sig. Samtidigt så vill jag gärna motivera honom att försöka och därmed få bättre pejl på vad jag är ute efter, å nästa sida så får man balansera mellan att ge för mycket godis/ge för tidigt och därmed stegra kraven för sakta. Lurigt, men roligt! :-) Idag sparkade han på bollen ett par gånger (förmodligen av misstag) och rullade iväg bollen en liten bit med nosen (det tror jag han "kan" nu).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0