Flygtur

Idag trillade jag för första gången av Tabac. En häst i stallet har varit rätt så uppstudsig på sistone och när jag skulle rida förbi med Tabac mopsade den sig mot honom (stegrade sig mot honom) så Tabac förmodligen blev skraj i kombination med att han ville försvara sig och drog iväg i en rejäl brall, jag studsade en halvmeter eller så upp i luften för varje gång och efter ett par språng var jag av! :-P
Det är alltid spännande (ehm) när man ligger där och ska resa sig upp - hur mycket skada har skett den här gången? Nu landade huvudet dessutom i en onaturlig position och jag kände hur det knakade i nacken i kombination i smäll mot bakhuvudet. Tack jag, för att jag alltid har hjälm på mig.. Jag tror det gick bra ändå förutom att jag är öm i högeraxeln, nacken och fick lite huvudvärk.
Tack också Tabben som är så otroligt mattekär ändå, efter att ha dragit en halv repa runt ridhuset och jag blev orolig att det skulle vara en vild lös häst springandes runt runt och få igång andra hästen också så tittade han på mig och kom åt mitt håll. Jag ropade på honom och visst kom han till mig så jag fick fånga honom! Utan att ha trasslat in sig i tyglarna eller något - han hade trots allt två par extralånga tyglar varav den ena i stången- aj aj att trampa på!
Många filosoferar som så att när man trillat av ska man direkt upp på hästryggen igen för att inte bli ridrädd alt. för att hästen inte ska lära sig att den kommer undan jobb för att den kastat av ryttaren. Själv har jag aldrig haft någon "avkastarhäst" och filosoferar som så att dels vill jag inte utsätta kusen för mina spagettiben i onödan i en redan stressad situation och dels vill jag inte sitta upp igen och förvärra ev. skador som kan ha uppstått. 

Annars var träningspasset idag väldigt trevligt tyckte jag, Tabac kändes ganska cool och mjuk och fin. Många fina glimtar där jag tyckte vi hade bra böjning och att jag fick till bra skolor både öppna och sluta i båda varv. Vi hann bara skritta vilket var lite synd för även om Tabben (*host* nåja, överlag iaf!) var cool idag så är det nog bra att göra av med överskottsenergi som det lätt blir när det är kallt ute och dom instinktivt varvar upp sig för att hålla värmen. 
Det är roligt att känna att poletterna börjar trilla ner litegrann i taget! Sen senaste kursen har jag fått bättre självförtroende tack vare att det gick mycket bättre än väntat och att jag fick några filmsnuttar som bevis på att vi kommit en bit. Så himla kul att titta på för det ser oftast ännu bättre ut än det känns! :-)  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0