Stackars Tabben!

Nu känner sig Tabbe nog lite ensam sen Kalle åkt. När jag kom till stallet igår kväll var han redan intagen och han stod och gnäggade (brukar han göra när han känner sig ensam) trots att det var ett par andra hästar inne i stallet. Han har ju ingen precis bredvid i stallet och ute i hagen står han själv fast med haggrannar. Men nu är det ju ändå dags att släppa på bete snart.
Känns som väldigt lite hästar i stallet nu! Ett tag var vi 11(?) och nu är vi 7 varav en snart ska åka iväg på annat bete över sommaren, ytterligare en till ska vara borta ett kortare tag över sommaren och såvitt jag vet säljas till hösten.

Igår hade jag planerat att rida en kortis, vilket jag gjorde fast jobbade för hand litegrann först. Det börjar kännas som att sökningen framåt/nedåt (eller att bakre delen av halsen hänger med rättare sagt) har blivit lite mer befäst, inte att det är befäst egentligen men att det liksom kommer mer med automatik när resten är ok (böjningen ffa) och att han börjar koppla ihop bättre även i den högre formen, blir längre i halsen. Kan vara inbillning men då vill jag leva med den illusionen ett tag! ;-)
Börjar sakta men säkert få till det där med sitsen utan stigbyglar bättre också. han tycker fortfarande att jag är "tung" iom att jag inte kan få arslet ur sadeln och det märks, kanske framförallt på framåtbjudningen. Han verkar uppleva det som att jag konstant sitter i belastningssits och att det blir lite höga krav.
Idag gick vänstervarvet lite sämre, men jag lyckades få till det stundvis iaf. Skyller på att jag ridit så lite på sistone att jag börjar bli ringrostig! 0:-) När jag väl fick till det (genom att fixa till sitsen, flytta tillbaka när han flyttade mig, fick nästan trycka tillbaka innerhöften med handen på sadeln för att hålla mig kvar...) så kändes det rätt bra.
Sen gick vi en kort prommis på skogsstigen bredvid stallet.
Väl inne igen så blev det smörja hovar och försöka befästa klickern igen med hjälp av bollen.. Känns fortfarande inte som att han hajat klickerträningen riktigt, men att han fattat att bollen = godis (och så beror resultatet på hur hungrig han är! =p ).

Fattar inte hur tiden kunde dra iväg så mycket igår igen! Kom inte iväg förrän vid 23.. Och då hade jag inte två hästar att skylla på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0