Man kan inte få allt... Eller hur var det med fokuset?

Idag tänkte jag försöka spinna vidare på det vi övat för med Lena. Naiva jag trodde faktiskt att det kanske kunde gå trots att vi normalt sett skulle vara i "återhämtningsfasen" nu efter träningen! =P
Framförallt min sits tänkte jag öva på, i kombination med att försöka hålla koll på kroppsdelarna så man kan skippa handinverkan allt längre sträckor.
Men så var det ju det där med att vara konsekvent mot hästen och ta igenom mina hjälper trots att jag sitter och "letar" efter vad som fattas i sitsen. Antingen eller - antingen vara konsekvent mot hästen eller fokusera på mig själv och så får häststackarn försöka forma sig efter det.
Behöver jag påpeka att det inte kändes så bra idag.?

Jag måste bestämma mig för att NU ska vi göra det här! Och sen inte sitta och fiska utan se till att få igenom det så bra vi kan just då- sen bestämma mig för nästa grej. Inte sitta och nöta och "fiska" efter rätt läge, då blir bara stackars Tabben okoncentrerad. Men som sagt- man kan inte få allt. Och jag behöver sitsträna ibland också. Känns bara så hopplöst iom att sen kommer jag behöva en period av "få tillbaka koncentrationen igen" och när jag väl kommit någon vart med det så lär sitsen vara kass igen, känslan av det där rätta *poff' borta. 

En grej jag ska försöka komma ihåg är att sträcka upp mig ordentligt och titta nästan uppåt/vänster i vänstervarvet samtidigt som jag försöker sträcka yttersidan men låångt ben på innersidan med lite vikt i innerstigbygeln. För att kunna aktivera innerbak bättre.  Var nog lättare med konerna eftersom jag hade något att sikta in mig på själv.
Testade byta riktning på volten så det nästan blev förvänd öppna, men egentligen bara att jag försökte räta upp honom och mig själv lite mer. Fick lite bättre fokus på hur vi ska placera oss i öppnan när jag gjort det, har nästan tappat känslan av hur det ska kännas sen efter Katrinkursen iom att Lena inte är lika petig och att man sällan får något gratis (de ofokuserade dagarna får man verkligen jobba för att få till något vettigt! lätt att bli lurad då av något halvkasst som känns bättre än kasst).
 
Nåväl, vi får ta nya tag! Ingen mer sitsträning för matte på ett tag. Blev ett ganska hårt pass idag, ca 45-50 minuters ridning och en hel del trav. Visserligen många varvbyten men inte värst mycket vilopauser i traven. Får så dåligt samvete iom att jag vet att jag sitter och "fiskar" och bara gör oss frustrerade! Även om vi faktiskt hade några ok glimtar också. Back to basics blir det nu - och i princip bara skritt hade jag tänkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0