Träning för Lena 20080623

Träningsdax igen!
Det blåste ganska rejält idag och då låter det mycket i det oisolerade plåt-ridhuset. Som om en megastor borr står och borrar i ridhusväggen, typ! :-P Men Tabben skötte sig riktigt bra. Gnäggade efter brudarna någon gång (men kunde fortsätta koncentrera sig nästan direkt efteråt) och reagerade nån enstaka gång på ljudet men inte heller det så det störde. Duktig pålle! :-)
Vi fick i princip repetera det vi gjorde förra gången men nu ville Lena såklart att det skulle sitta bättre. Från början av passet hade jag mitt gamla vanliga problem- att få till en bra böjning och få lite struktur på kusen, men själva övningarna gick ok i övrigt. I traven skulle vi göra den gamla klassikern vid det här laget - Serpentinbågar med några stegs samling i mitten av raksträckorna och ett par stegs öppna i bågarna. Jag tyckte det där med samlingen gick riktigt kasst iom att kusen lätt hamnade i obalans på raksträckan, vill inte gärna samla när vi är i obalans och det blir alldeles för stora hjälper om man försöker sig på det. Men serpentivövningen hjälpte till att få bättre koll på bakbenen/böjningen.
På slutet skulle vi visa 1/4 skrittpiruetter som vi fått i hemläxa. Men tabben ville trava så då fick han trava. Övade samma vändningar i trav istället och det gick faktiskt riktigt bra. Rejäl träning av mattes balans och koordination...

Inga bilder idag tyvärr i brist på fotograf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0