Fotvård är viktigt

Hade lite ont om tid idag, prioriterade sovmorgon före ridning, fast jag hade ändå lite mer än en timme på mig i stallet.
Allra viktigast kändes det att fixa Tabbens hovar, hans röta är inte att leka med just nu och blött är det ute. Strålarna är nästan tragiska, bitar trillar loss lite då och då och under visar sig håligheter med vitt "pulver" som jag gissar är röta.
Dumt nog har jag svårt att lyfta framhovarna, särskilt vänster iom att han tynger mest på den, när han är lite orolig. Ensam i stallet och med en traktor som förde oväsen så blev det lite oroligt idag, jag tror det tog ca 15-20 minuter bara att fixa vänsterfram. Sen blev det snabbsadling, ut till ridhuset och rida 15 minuter (skritt och pyttelite trav, försökte få till lite böjning, flytta bogarna och samla-länga), sen tillbaka igen till stallet och sadla av fort som attans.
Vi testade att släppa ihop Tabben med en av ponnyerna som står på bete över sommaren, jättekul om han slipper stå ensam! Andra ponnyn ska också släppas ihop med dom är det tänkt så det blir en liten ponnyvalack-flock! :-)
Gick väldigt lugnt till när vi släppte ihop dom två, först verkade dom inte ens intresserade av varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0