Ännu ett dressyrpass!

Var inte riktigt lika varmt idag, bättre träningsdag! Väldigt dammigt i ridhuset dock, men hade man varit smart så hade man ju hållt sig till den del som precis var vattnad...
Jobbade lite för hand med Tabben först och det gick riktigt bra! Kändes som att jag fick till böjningen i bägge varv, även om det helt klart var svårare att hålla i vänstervarvet.
Sen var det en tjej som fick prova rida Tabac lite! :-) Var kul att se hur han rör sig och hur han reagerar när någon annan rider. Han var riktigt snäll och fin faktiskt, men när hon hade suttit och "åkt" för mycket enligt honom (inte inverkade på ett tag) så ville han bara trava! =P En klassiker. Det dröjde iaf ganska länge ändå innan han blev så, och han drog inte iväg utan saktade av till skritt igen när man bad honom.
Sen satt jag upp själv, dels för att jag blev så ridsugen av att stå och titta på, och dels så han fick sluta passet med mina hjälper, undvika förvirring tills nästa pass. Faktiskt gick han väldigt trevligt i traven idag, var tvungen att korrigera en hel del precis i början eftersom han blivit lite förvirrad av att någon annan red men sen när det väl började släppa kändes det rätt så bra. Kul varje gång man får kvitto på att grundjobbet ger något! :-) Känns ju som att vi jobbar på absoluta basics-nivån hela tiden (särskilt för att vara åt AR-hållet) men å andra sidan så när det sitter kan det *poff* ha blivit bättre i de lite svårare övningarna på köpet!
Väldigt kul är det att se hur pass stark och sammanhängande han blivit. Även om han fortfarande har lätt för att trilla på bogarna, ffa vänsterbogen, så tycker jag ändå det ser trevligt ut helhetsmässigt - t o m när andra tjejen red som dels inte är så rutinerad och dels inte känner Tabac så bra att hon kan hjälpa honom.
Dags att rida lektion igen snart känns det som. Hoppas bara man lyckas tajma in en sval dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0