Träning för Lena 20080718

Hela dagen idag kändes som lite överkurs... Eller rättare sagt som att det blev mycket tjafs mellan mig och Tabac. Han tyckte det var svårt och blev förvirrad, jag fick ta till ännu större signaler och många korrigeringar för att få till det vi skulle göra. Så han var onödigt spänd och gick nästan ihopkrullad då och då för att han ignorerade och skjöt på fram till handen istället (blir lätt bakom hand då). Så fast övningarna var riktigt bra tycker jag tyvärr att det var ett lite -för- överkurspass.
Lena tycker däremot att ju mer press hon sätter på mig, desto bättre går det. Så jag får väl skylla mig själv! ;-) Bara det att så snart man sätter press på mig så sätter ju jag press på hästen, och inte alltid på en vältimat mjukt och konstruktivt sätt om jag hela tiden måste rädda upp situationen så att säga.
Rent styrketräningsmässigt tror jag det var ett bra pass.
Vi började med öppna-sluta längs väggen i skritt (redan här kändes det halvklurigt i högervarvet) och visa lite diagonalsluta. Tabben började protestera precis i övergången till diagonalslutan i både höger och vänster varv vilket var lite anmärkningsvärt. Men så hade han nog "stått emot" mentalt redan tidigare i passet. Jag kunde korrigera honom och göra ett par stegs diagonalsluta i varje varv iaf. Sen skulle vi öva karré (vet inte hur det stavas) alltså rida på en fyrkant och rida sluta varannan sida och öppna varannan. Då tyckte Tabben det var MYCKET mer pressande, har ju svårt fortfarande att koordinera benen. I högervarvet gick det riktigt kasst, då flöt han iväg bortåt ostyrbar ett par tillfällen. Vi kunde göra rörelserna i övrigt, men till för högt pris enligt mig, han blev tokspänd och jag hade svårt att hitta tillfällen att ge eftergift iom att han stod emot nästan hela tiden. I slutorna gick det faktiskt bäst, i öppnorna  tvärade han lite väl mycket när jag väl hade fått in framdelen och gjorde det onödigt svårt för sig.
Sen travade vi och skulle först testa växla mellan sluta och öppna på långsidorna. Eftersom jag vet att han är grymt ringrostig i traven (jag har tappat koll på sitsen och känslan efter att ha travat väldigt lite på sistone) så kändes öppna och sluta överhuvudtaget som överkurs. Till slut fick vi till det hyfsat, men då skulle vi börja med nytt!
Vi skar av ridhuset till ungefär hälften och så skulle vi trava slutor på långsidorna och öppna på kortsidorna och lägga in en volt på kortsidan. Kan ju säga att jag var glad om jag öht fick honom svänga in på en volt i högervarvet, så bra koll hade jag! :-/ Slutorna längs väggen började däremot gå ganska bra och där tyckte jag han samlade sig helt ok, kändes att han tog i med ytterbak. Även så skulle vi testa diagonalsluta i traven, vilket tog emot som sjutton, jag ville öht egentligen inte försöka lära in något nytt idag med tanke på hur negativt han upplevde passet. Blev ett par svaga steg iaf men i högervarvet gav jag upp efter nåt steg, jag hade för dålig koll på kroppen. 
Sen avslutade vi med en åttvolt med lite samling i mitten. Vilket jag tyckte gjorde honom ännu mer spänd eftersom jag fortfarande inte hade tillräckligt bra koll på styrning och alla ben, och så skulle vi samla precis innan vi bytte varv medans han stressade för att han undrade hur han skulle ta vägen. 
En riktigt bra dag hade de här övningarna kanske varit riktigt bra för oss, men inte idag som sagt. Han var stundvis ungefär lika spänd/stressad som på Katrinkursen. 
Nu ska vi vila upp oss och sänka pressen rejält så jag kanske kan få tillbaka min arbetsvilliga häst trots den kassa ridningen! =P 

Rätt svag sluta, eller om det var precis i övergång till öppna?
 

Hmm, vet inte riktigt vad det var tänkt att vi skulle göra... Öppna egentligen? Sné-matte.


Lite hopkrullad svag travsluta.


Travsluta bakifrån. Observera att bilden är tagen lite snett, så jag sitter faktiskt inte så snett! ;-)


Spänd trav. Försök till öppna och lite samling. Skulle ha velat få upp framdelen/ryggen mer men det var för svårmanövrerat.


Spänd trav med huvet på sné. Försök till lite öppna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0