Tragglande igen

Idag så blev det ridning igen (Tabben verkade f ö inte förkyld nu så förhoppningsvis hade han bara stått i drag eller nåt), och tragglande i ridhuset. Inga störningsmoment den här gången så nu kunde vi koncentrera oss bättre!
Jag hade svårt - som vanligt nuförtiden? - att hålla koll på böjningen i högervarvet. Blev lätt förböjt, särskilt när man t ex skulle svänga in på en volt eller ville föra in framdelen lite, då förböjde han sig i princip själv för att man själv säger "hitåt!" och hästen säger, "nej, ditåt!" och tillslut får jag ge så överdrivna signaler. Men det kändes lite bättre den här gången än förra passet, han var duktig på att gå lugnt och sansat och då blir det lättare att hänga med.
Även så hade vi svårt att få till diagonalsluta i högervarvet. Han ville gärna fortsätta trycka utåt istället för att ändra riktning. I vänster varv gick det riktigt bra faktiskt, det enda som var lite knepigt var öppnorna men jag skulle tro att dom var godkända dom också. Traven i vänster kändes rätt ok (men sämre än vanligt, förmodligen för att vi travat så lite på sistone så matte tappat tekniken) men svårmanövrerat i höger av samma anledning som allt annat i högervarvet.
Vi fick till skrittpiruett i vänstervarvet, men sen när jag skulle prova i höger varv fick jag ge upp och försöka att öht få tag på ytterbogen! :-P
Blir spännande att se hur det går på träningen imorgon. Jag tyckte att HÄSTEN var trevlig att rida idag, men som sagt lite svårmanövrerad. Sen hade jag kunnat gjort ett bättre jobb.

Ett par bilder:

Här tror jag att jag tänkte försöka inleda en diagonalsluta?



Snygg *host* belysning! ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0