Lite experiment

Jag fick en DVD om Long reining av pojkvännen i försenad födelsedagspresent. Som jag nu har tittat på och tänkte att - det där ser ju inte så svårt ut! ;-)
Igår (Lördag) så testade jag, hade en longerlina som tömmar (knöt fast den i kapsonen) eftersom jag inte har några riktiga "långa tyglar" än. Men det visade sig vara lite klurigt! Kanske framförallt hur man ska hinna korrigera när hästen i princip tvärvänder mot mig (ibland för att han tror att han ska få godis, ibland t ex för att han blir förvirrad och håller på att slå knut på benen) och att kunna gå just bredvid rumpan istället för framför eller bakom rumpan..  Gissar på att han redan har blivit tömkörd en del när han kördes in så han ville gärna ha mig bakom. Stod jag för långt fram/åt sidan så tog han det som att jag ville svänga. Får testa igen när jag lyckats klura ut hur man löser dom situationerna och har mer tålamod att träna basics! 

Idag blev Tabben vaccinerad. Hann med att rida en stund först, det blev väldigt kort ridtid - ca 10 minuter?- men så kändes han väldigt fin att rida och ovanligt lyhörd att jag tyckte vi skulle sluta som belöning och inte traggla på tills det går dåligt. Såhär i efterhand när jag tittat på bilderna som togs så kanske jag var lite väl "snäll" mot honom och lät honom gå väldigt fritt just som belöning för att han var så lyhörd och liksom missade att kräva något. 0:-) Men det blev öppna och sluta i båda varv och något slutaförsök på volt. Han gick i ett bra ganska lugnt och sansat tempo och stundvis tyckte jag att han fick upp ryggen bra och fick liksom den där stabiliteten som brukar komma när strukturen i kroppen är bra. Vi hade lite störningsmoment i form av stallägaren och hans son som höll på att bygga klart sargen men han blev liite tittig och stundvis spänd bara, tycker nästan det hjälpte till för att få ner tempot. 

Sen blev det hovfix (och vaccinationen). Tabben var fokuserad på avsaknaden av hästar i närheten så godisvarianten för att få upp framhovarna funkade tyvärr inte hela tiden - typ när han hellre ville ha fötterna själv för att vara i full beredskap. Min pappa tyckte nog att jag daltade med honom och lärde honom ovanor iom att han lyckades slita sin hov fri och att han sen bara lyfte -vevade- smällde ner hoven ett tag när jag ville lyfta, så han försökte lägga sig i. Visst, bussigt att han vill hjälpa till, men jag vill inte ha Tabacs fötter våldade upp när han vill ha dom för sig själv. Jag tror helt enkelt inte det kommer löna sig för mig i längden, särskilt iom att jag inte är stark nog att vålda upp benet själv. Så där blev det en *host* liten diskussion. 

Ett par bilder från idag. Inte perfekta ridmässigt men jag tyckte han blev fin! :-)

Sluta.


Söta öron!



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0